Slovinsko otestovalo nový rozhlasový DAB+ multiplex pro hlavní město Lublaň

15. červen 2020

Rozhlasová síť označená jako Slovenia DAB+ R3 byla zachytitelná až v Rakousku. Informace o přítomnosti signálu na kanálu 7D se objevila na diskusní platformě „Villach DX Rundfunkforum“.

Ve Slovinsku proběhly v uplynulých týdnech testy nového rozhlasového multiplexu pro hlavní město Lublaň. Informaci přinesl twitterový účet internetového portálu Wohnort.org. Rozhlasová síť označená jako Slovenia DAB+ R3 byla zachytitelná až v Rakousku. Informace o přítomnosti signálu na kanálu 7D se objevila na diskusní platformě „Villach DX Rundfunkforum“. Technické detaily vysílače Šance bohužel nebyly zveřejněny.

Součástí zkušebního vysílání nového rozhlasového multiplexu nebyl žádný konkrétní program. Šlo pouze o pozici s označením „Slo testR3“ s datovým tokem 192 kbps při použitém kódování AAC-LC. S takto vysokou hodnotou v ostrém provozu nelze počítat, pokud se podaří rozhlasovou síť zaplnit a byla nastavena čistě pro potřeby experimentu. Multiplex bude určen pro zájemce z řad vysílatelů, kteří budou cílit zejména na hlavní město.

autor: lukpo
Spustit audio

Související