Zemský rozhlasový multiplex Bayern dosáhl na konci října šedesáti spuštěných vysílačů

13. prosinec 2019

Digitální síť obsahuje například stanice Bayern 1, BR Heimat nebo Puls. Z Isenu je nově šířen také multiplex Oberbayern/Schwaben a do budoucna i Voralpenland.

Digitální rozhlasová síť Bayern, která šíří stanice Bavorského rozhlasu a privátní program Antenne Bayern, dosáhla na konci října šedesáti spuštěných vysílačů. Stal se jím Isen v okrese Erding. Ke zlepšení pokrytí signálem na kanálu 11D došlo v oblastech Dorfen, Haag v Horním Bavorsku, Isen, Lengdorf, Maitenbeth a Sankt Wolfgang a také na nové dálnici Isental. Vysílač se nachází ve výšce 638 m.n.m., antény jsou umístěné v 78 metrech.

Zároveň byl uveden do provozu i multiplex Oberbayern/Schwaben na kanálu 10A, který nabízí například stanice Rock Antenne, Absolut Hot, Radio Teddy nebo egoFM. V případě obou rozhlasových sítí je použit výkon 10 kW ve vertikální polarizaci. Do budoucna se počítá s využitím tohoto vysílače i pro regionální multiplex Voralpenland na kanálu 7A, který obsahuje stanice Radio Oberland, Alpenwelle, Charivari Rosenhaim nebo Arabella Kult.

autor: lukpo
Spustit audio

Související