Stanice Energy v DAB+ pro Berlín a Braniborsko s vlastní regionální verzí

11. březen 2021

Německá komerční rozhlasová stanice Energy spustila vlastní verzi pro spolkové země Berlín a Braniborsko. Program nabízí regionální odpojování včetně zpravodajství, k dispozici je případně i další servis.

Na novinku upozornil redakci portálu Digitální rádio čtenář Jaroslav z Liberecka. Mutace Energy Berlin je k dispozici v DAB+ multiplexu Berlin/BRBG K12D a zařazena sem byla na konci ledna. Energy Berlín a další stanice této digitální sítě je možné naladit ze tří vysílačů, a to konkrétně Alexanderplatz s výkonem 10 kW, Franfurt am Oder – Boossen s 5 kW a Cottbus – Calau také s 10 kW. Všechny tři lokality používají pro šíření signálu shodnou, tedy vertikální polarizaci. Multiplex je v provozu od 30. srpna 2018.

Multiplex Berlin/BRBG K12D nabízí zajímavou programovou nabídku pro majitele digitálních rádií DAB+ v obou spolkových zemích. Zejména vysílač Calau zasahuje svým signálem také na omezené území Čech. V digitální rozhlasové síti jsou dále k dispozici například stanice BB Radio, bigFM, Schlager Radio B2, Rockland nebo Radio Cottbus. Z vysílače je možné naladit i další tři sítě, které rozšiřují programovou nabídku v příhraničí. Jedná se o DR Deutschland, Antenne DE a veřejnoprávní rbb BRB/BLN K10B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související