V DAB+ multiplexech pro Berlín a Braniborsko proběhlo několik změn

19. únor 2021

V digitálních rozhlasových sítích, které jsou určeny pro německé spolkové země Berlín a Braniborsko, došlo k vyřazení komerčního programu Top100Station a ukončení paralelní distribuce stanice Radio Paradiso. Novinkou je také již oznámený vstup Energy Berlin do multiplexu pro hlavní město Německa.

Německá rozhlasová stanice Top100Station už je k dispozici pouze on-line, případně v nabídkách vybraných operátorů placené televize. Program orientovaný zejména na taneční hudbu byl součástí sítě Berlin/BRBG 7B, která je šířena na kanálu 7B z hlavního městského vysílače Alexanderplatz. Zároveň došlo k ukončení paralelní distribuce programu Radio Paradiso. Dříve byla stanice k dispozici také v multiplexu Berlin/BRBG K12D.

Změny, které se dotýkají spolkové země Braniborsko, mohou zaznamenat i majitelé digitálních rádií na našem území, jež jsou v dosahu vysílače Cottbus/Calau. Jedná se primárně o Šluknovský výběžek a část Krušných hor. Vysílač Calau funguje na kanálu 12D s výkonem 10 kW ve vertikální polarizaci. Na tyto změny upozornil portál Teltarif.de. Ten zároveň připomíná i vstup berlínské verze stanice Energy do téhož multiplexu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související