Stanice JOJ Šport po půl roce ukončila nekódované pozemní vysílání

29. duben 2022, aktualizováno

Ve čtvrtek 28. dubna byl ve slovenském pozemním vysílání odpojen signál tamní komerční televize JOJ Šport. Tematický kanál je určen výhradně pro distribuci v placených službách, nicméně po omezenou dobu byl k dispozici i volně. Toto promo období nyní skončilo.

Termín pro odpojení signálu JOJ Šport, který měl díky slovenským vysílačům omezený zásah i na české území, nebyl vybrán náhodně. Skupině JOJ Media House se podařilo s novou stanicí konečně proniknout i do nabídek klíčového hráče na trhu, společnosti Slovak Telekom. Na přerušení signálu upozornil ve čtvrtek jako první portál SatelitnáTV.sk. Do Česka má stanice přesah i díky satelitní TV Skylink, vysílání však zde není přistupné.

Stanice JOJ Šport byla součástí slovenského DVB-T2 multiplexu 1 ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Jak je uvedeno výše, nově je pro přístup k jejímu vysílání nutná některá z placených služeb. Součástí pozemního vysílání na Slovensku je aktuálně mj. volně šířený veřejnoprávní kanál RTVS Šport. Ten je buďto k dispozici v multiplexu 2 ve standardu DVB-T (H.264/AVC) nebo v DVB-T2 multiplexu 1 s kódováním H.265/HEVC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související