Stanice Kino Barrandov a Barrandov Krimi budou vysílat u operátora Skylink od příštího roku ve standardním rozlišení

21. prosinec 2021

Tematické klony TV Barrandov, stanice Kino Barrandov a Barrandov Krimi, již nebudou na satelitu Astra 3B k dispozici ve vysokém rozlišení. Distribuce, která přechází ze společnosti Towercom na M7 Platform Services, bude realizována pouze ve standardní kvalitě.

Doposud byla realizována distribuce programů TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Krimi v multiplexu společnosti Towercom ve vysokém rozlišení. Trojice programů se nacházela na transpondéru číslo 234, mj. vedle stanic Jednotka HD, Dvojka HD, Trojka nebo TV Noe HD. Majitel operátora Skylink již oznámil, že převezme distribuci programů slovenské RTVS. Barrandovské kanály jsou pro společnost M7 Platform Services dalším velkým klientem.

Bill Wijdeveld, viceprezident M7 Group, při této příležitosti uvedl: „Jsme velmi potěšeni touto dohodou s TV Barrandov, která dále posiluje pozici M7 jako preferovaného satelitního distribučního partnera v regionu střední a východní Evropy pro místní i mezinárodní vysílací společnosti.“ Vysílání na původních parametrech by mělo být ukončeno 31. prosince letošního roku. Pro klienty Skylinku to zejména znamená fakt, že v HD už budou sledovat pouze TV Barrandov.

Parametry distribuce kanálů TV Barrandov:

Astra 3B (23,5 stupně východně), transpondér 3,220, kmitočet 12090 MHz, polarizace vertikální, norma DVB S2/8PSK, FEC 2/3, SR 29900

autor: lukpo
Spustit audio

Související