Stanice Radiožurnál a Plus začaly vysílat zpravodajství v ukrajinštině

8. duben 2022

Český rozhlas připravil další aktivitu pro ukrajinské uprchlíky v České republice, zpravodajství v jejich rodném jazyce. Navazuje tak například v aktivitách na podcast stanice Radio Prague International, audioslovník na portálu mujRozhlas.cz nebo pohádky pro děti.

Čtěte také

Český rozhlas Radiožurnál a Plus nově vysílají zprávy v ukrajinštině. Čtyřminutová relace nabízí Ukrajincům v Česku aktuální informace o dění v České republice i na Ukrajině a také praktické rady, doporučení a příběhy uprchlíků. Zpravodajský servis je možné poslouchat pravidelně po běžných zprávách v 18.30 hodin a k poslechu je i v mobilní aplikaci mujRozhlas a na webu.

Na audioportálu mujRozhlas přináší každý týden praktické informace pro ukrajinské uprchlíky v Česku podcast Českého rozhlasu Novinky pro Ukrajince, který zajišťuje Radio Prague International.

„Český rozhlas se od počátku války snaží dělat pro Ukrajinu maximum. Neustále rozšiřujeme servis pro Ukrajince v Česku. Na audioportálu mujRozhlas nabízíme užitečný obsah," potvrdil generální ředitel René Zavoral.

Český rozhlas neustále připravuje další obsahy v češtině a ukrajinštině s informacemi reagujícími na aktuální situaci a přibližujícími soužití Čechů a Ukrajinců. Veškeré formáty pro Ukrajince jsou k dispozici na speciální podstránce mujrozhlas.cz/ukrajina.

autor: lukpo
Spustit audio

Související