Stanice TV Noe+ odstartuje 1. července, dostupná bude přes červené tlačítko HbbTV

30. červen 2020

Hybridní vysílání bude k dispozici v multiplexech Českých Radiokomunikací a také prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně. Tady je možné sledovat TV Noe nekódovaně ve vysokém rozlišení.

Druhá stanice z rodiny TV Noe označená dodatkem „+“ odstartuje zítra, ve středu 1. července. V tiskové zprávě to oznámily České Radiokomunikace, které budou distribuci tohoto programu zajišťovat na platformě virtuálního červeného tlačítka, tedy prostřednictvím technologie HbbTV. Hybridní vysílání bude k dispozici v multiplexech Českých Radiokomunikací a také prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně. Tady je možné sledovat TV Noe nekódovaně ve vysokém rozlišení.

„Takto bude možné přenášet například dění na hudebních festivalech po celý den, což by na hlavním kanále z dramaturgických důvodů nešlo. Prostor se nabízí i neziskovým organizacím, občanským sdružením i duchovním společenstvím, případně můžeme nabídnout vysílání také o velkých svátcích, jak z katedrály sv. Víta, tak z Vatikánu“, uvedl k představení nového projektu Václav Stuchlý, vedoucí technik televize Noe. Součástí nové funkce bude v následujících měsících i online videotéka či opožděné sledování.

autor: lukpo
Spustit audio

Související