Stanice Zoner Underground Network spustila testovací vysílání v multiplexu Teleko DAB1

1. prosinec 2021

Od dnešní půlnoci mohou majitelé digitálních rozhlasových přijímačů, kteří jsou v dosahu multiplexu Teleko DAB1, naladit novou tuzemskou stanici Zoner Underground Network. Vysílání je zatím ve zkušebním režimu, ve kterém bude její provozovatel hledat optimální nastavení pro tuto síť. Součástí nabídky Teleko DAB2 tento program zatím není, měl by se sem ovšem rozšířit v blízké době.

Nová rozhlasová stanice je k dispozici na vysílačích Praha – Strahov, Příbram – Hvězdárna, Olomouc – RCO, Zlín – Mladcová a Frýdek-Místek – Lysá hora. V současné době se jedná o zkušební, zážehový režim, do běžného provozu by pak mělo vysílání přejít začátkem ledna 2022. Provozovatel programu avizuje, že posluchači se mohou těšit na brzké rozšíření pokrytí do Brna, Jihlavy nebo severních Čech. Přímo je tak naznačeno i rozšíření do sítě Teleko DAB2.

Logo stanice Zoner Underground Network

Rádio ZUN se specializuje na současnou elektronickou taneční hudbu (nu-disco, soulful, jackin, deep, tech house) s důrazem na její kořeny a nezapomíná ani na žánry příbuzné, jako je R&B, funk, soul a acid jazz. Zprvu bude obsahem vysílání ZUN převážně hudební proud prokládaný jingly s hlasem herce a dabéra Gustava Bubníka. Od 6. prosince se ve vysílání objeví také pravidelný týdeník „SinglStory“ moderovaný herečkou a zpěvačkou Zuzanou Maxa na Color Music Radiu.

Pořad SinglStory se vrací do 80. a 90. let, a kromě tehdejších neotřelých hudebních novinek servíruje také zajímavé historické události konkrétního týdne. ZUN nabídne rovněž v Česku dobře známý „Andrea Fiorino Mastermix“ a další pořady ze zahraniční produkce jako „Defected Radio Show“, „Traxsource LIVE!“, „Boiling Point Show“ DJ Low Steppa, nebo „Release Yourself“ od legendy taneční hudby Rogera Sancheze. Programu je vyhrazen datový tok 96 kbps.

autor: lukpo
Spustit audio

Související