Stanici Nova Lady chceme rozšířit k dalším operátorům, přeje si šéf Novy

25. srpen 2022

Minulý rok na podzim oznámila mediální skupina Nova spuštění svého nového tematického kanálu Nova Lady a s jeho současnou pozicí je spokojena. Plánuje ovšem rozšířit distribuci k dalším operátorům. Nova Lady například chybí v nabídce největší satelitní televize Skylink. Spuštění dalšího, volně šířeného kanálu v tuto chvíli Nova nechystá.

Čtěte také

„Spuštěním nového kanálu Nova Lady jsme dosáhli rozvrstvení našich kanálů tak, jak jsme z pohledu sociodemografie potřebovali. Teď ještě pracujeme na jeho silnější distribuci,“ uvedl v pondělním rozhovoru pro server MediaGuru generální ředitel Novy Jan Vlček. „Nova Lady je zamýšlena především jako stanice pro ženy v produktivním věku, Nova Fun zase jako stanice pro mladší ženské publikum,“ doplnil Vlček.

Šéf Novy v rozhovoru potvrdil, že Nova je v jednáních s operátory, kteří ještě nemají stanici Nova Lady nabídce. Marcel Procházka, ředitel právního a regulatorního útvaru Českých Radiokomunikací, dnes na sociální síti Twitter naznačil, že příchod nových programů do pozemního vysílání by mohl skutečně nastat. Své sledující informoval, že v celoplošném DVB-T2 multiplexu 23 byly aktivovány nové programové pozice Test-1 až Test-3.

Diváci tematické stanice Nova Lady se mohou i v nové televizní sezóně těšit na premiéry zahraničních filmů různých žánrů – od romantických kousků po dramata nebo thrillery. V programové nabídce Nova Lady nebudou na podzim chybět ani seriály. Připravena je například premiéra historického seriálu Viktorie, mapující rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách – královny Viktorie – nebo drama Moje malá princezna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související