Streamingová služba AMC+ má dorazit do Česka začátkem příštího roku, chystá spolupráci s operátory

9. červen 2022

Do zemí střední a východní Evropy včetně České republiky má streamingová služba AMC+ dorazit v prvním kvartálu roku 2023. Na oborové konferenci NEM Dubrovník o tom včera informoval Levente Málnay, výkonný viceprezident společnosti AMC Networks. Proti významným globálním hráčům má firma připravenou jasnou strategii.

Málnay, jehož vystoupení na oborové konferenci v Dubrovníku citoval portál BroadbandTVNews, uvedl, že nová streamingová služba nebude a ani nemůže konkurovat globálním hráčům, jako je například Netflix, ale plánuje nabídnout něco jiného. Jasnou strategií má být spolupráce s lokálními hráči na trhu, konkrétně kabelovými i satelitními operátory, kteří budou online platformu nabízet jako doplňkovou službu.

Kromě osvědčených titulů z portfolia AMC, které jsou k vidění v prostředí placené televize i v České republice a na Slovensku, chce společnost pracovat i s lokálními distributory a nabídnout tak zákazníkům domácí obsah. Připomeňme například snahu AMC s vysíláním českých snímků uplynulých let na stanici Film+. Společnost na našem trhu dále provozuje například kanály Sport 1 a Sport 2, TV Paprika, Spektrum nebo Minimax.

autor: lukpo
Spustit audio

Související