Streamingová služba Disney+ dorazí do Česka až v příštím roce

13. srpen 2021

Streamingová služba Disney+, která je velmi očekávaným hráčem na poli s videem na vyžádání, bude v České republice dostupná až v příštím roce. Potvrdila to telefonická konference společnosti Disney s investory, která se konala v noci ze čtvrtka na pátek.

Bob Chapek, generální ředitel společnosti Walt Disney, uvedl, že služba Disney+ expanduje do zemí východní Evropy v létě příštího roku. Kromě České republiky se tak například této platformy dočkají i zájemci na Slovensku. V nejbližší době se spuštění Disney+ dočkají asijské země. Půjde konkrétně o Japonsko, Tchaj-wan, Hong Kong a Jižní Koreu. Služba má aktuálně 116 milionů předplatitelů, meziročně stoupla přibližně o dvojnásobek.

Disney+ staví na několika pilířích, kromě titulů pod hlavičkou Disney jde o značky, jako je Marvel, Hvězdné války, Pixar nebo National Geographic. Nedávno přibyla do nabídky i sekce Star, která je určena dospělejšímu publiku a obsahuje například některé akční filmy nebo seriály. V posledních měsících měly na službě Disney+ premiéru očekávané tituly Black Widow nebo Cruella, velký zájem předplatitelů však vzbudil zejména seriál Loki.

autor: lukpo
Spustit audio

Související