Streamingová služba F1 TV si zajistila pokrytí klíčových platforem, dostupná je i pro Android TV

24. listopad 2021

Oficiální streamingová služba spojená se závody formule 1 a dalšími spřízněnými soutěžemi, už je v tuto chvíli k dispozici na Apple TV i Android TV, ostatní zájemci ji pak mohou sledovat skrze webové rozhraní nebo mobilní aplikace. F1 TV tak pokryla prakticky všechny klíčové platformy, chybí však aplikace pro televizory Samsung a LG.

Výhodou expanze do tzv. chytrých zařízení je skutečnost, že divák si může přenos pustit přímo na velké obrazovce a nikoliv pouze na telefonu nebo tabletu, který mu svou velikostí nemusí vyhovovat. Na jednu stranu má sice předplatitel služby F1 TV bezkonkurenční pokrytí formule 1 a dalších motoristických soutěží, oficiální platformě formule 1 ovšem chybí lokalizace. Tu pak nabízí společnost AMC Networks na svých kanálech Sport 1 a Sport 2.

Služba F1 TV byla na začátku letošní sezóny vylepšena o nové funkce. Cílem je pochopitelně přilákat k této videoplatformě, která nabízí také televizní archiv, co nejvíce předplatitelů. Online služba nabízí například v průběhu závodů pohled až z dvou desítek palubních kamer, poslech komunikace jednotlivých stájí se svými závodníky nebo exkluzivní předzávodní show. Archiv videí s tématikou formule 1 sahá až do roku 1970.

autor: lukpo
Spustit audio

Související