Streamingová služba Rakuten TV rozšířila bezplatnou nabídku také o dětský obsah, zatím však ne v Česku

16. červen 2020

U nás je bezplatná nabídka japonské platformy složena z některých asijských titulů, profilů hráčů fotbalové Barcelony, ale také zpravodajského kanálu Euronews. Službu je možné využívat buďto klasicky on-line nebo v televizorech s internetem.

Nabídka obsahu dostupného bezplatně s reklamou, takzvaný AVOD model, se v případě služby Rakuten TV rozšířila také o dětské pořady. Tuto možnost však zatím nemají k dispozici uživatelé služby v České republice nebo na Slovensku. Ti se v nedávné době dočkali například korejských titulů a také zpravodajského kanálu Euronews v anglicko-jazyčné verzi. Rakuten TV však plánuje nabídku obsahu v AVOD verzi nadále rozšiřovat a díky ní propaguje například komunikační program Viber.

„Je vzrušující, že můžeme nabídnout našim divákům rozšířený obsah zdarma. S tím, jak se mění zájmy diváků a jejich zvyky při prohlížení obsahu, mění se také naše strategie, abychom udrželi krok s naším závazkem poskytovat prostřednictvím našich akvizic a původního programování na těchto vyhrazených kanálech řadu atraktivních titulů,“ uvedl při této příležitosti generální ředitel a zakladatel televize Rakuten Jacinto Roca. Aplikace Rakuten TV je mj. dostupná ve vybraných televizorech s připojením k internetu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související