Streamingová služba Spotify rozšířila videopodcasty do dalších zemí, Česko má zatím smůlu

11. srpen 2022

Od poloviny července je tzv. videopodcasting nově k dispozici i v dalších pěti zemích, konkrétně v Německu, Francii, Itálii, Španělsku, Brazílii a Mexiku. Česká republika si na tuto novinku tedy musí zatím počkat, pokud s ní vůbec Spotify na našem trhu počítá. Firma zcela otevřeně přiznává, že roli v rozšiřování hrála tentokrát velikost jednotlivých zemí.

„Jedná se o trhy se zvláště silnými komunitami tvůrců podcastů, které prokázaly zdravý apetit po nových způsobech vytváření a prožívání podcastů. Video-nativní podcasteři budou mít nyní přístup k publiku Spotify po celém světě, zatímco audio-nativní podcasteři budou moci začít experimentovat s videem a poskytovat obsah, se kterým se jejich posluchači mohou hlouběji zapojit,“ informovala společnost v tiskové zprávě.

Spotify tak dokazuje, že už dávno není pouze klasickou audio streamingovou službou, ale video ji není cizí již delší dobu. Uživatelé si mohou jednotlivé podcasty s vizuální složkou přehrávat přímo například na svém televizoru připojeném k internetu, tzv. Smart TV. Spotify již řadu měsíců doplňuje o video smyčku z hudebních klipů také aktuálně hrané skladby. Se svými pořady je na této streamovací službě aktivní i Český rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související