Vedle hudby a podcastů i audioknihy, Spotify učinila významný akviziční krok

30. červen 2022

Společnost Spotify uzavřela v polovině června akvizici společnosti Findaway, globálního lídra v distribuci digitálních audioknih. „Věříme, že audioknihy ve svých mnoha různých podobách budou obrovskou příležitostí,“ komentoval nedávno další směřování služby generální ředitel Daniel Ek. „Těšíme se na (…) přehodnocování toho, čím může být trh audioknih,“ uvedla firma.

Čtěte také

Findaway funguje napříč celým ekosystémem audioknih s platformou a nabídkami, které slouží autorům, vydavatelům a spotřebitelům. Technologie firmy pomůže posunout Spotify do rychle rostoucího odvětví: očekává se, že trh s audioknihami vzroste do roku 2027 z 3,3 miliardy USD na 15 miliard USD, v přepočtu tedy téměř 354 miliard korun.

Globální šéf audioknih ve společnosti Spotify Nir Zicherman ve své prezentaci na Dni investorů 2022 uvedl: „Věříme, že tento krok představuje jedinečnou příležitost představit posluchačům hudby a podcastů po celém světě audioknihy a masivně rozšířit tento trh."

Kromě nabídky největšího katalogu distribuovaných titulů Findaway Spotify aktivně zapracovala i na zatraktivnění technologických nástrojů pro autory. Technologická infrastruktura Findaway umožní Spotify rychle škálovat svůj katalog audioknih a inovovat zážitek pro spotřebitele a současně poskytne vydavatelům a autorům nové cesty, jak oslovit publikum po celém světě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související