Streamingová služba Spotify zacílí na podcasty, naznačuje změny v této kategorii audia

14. duben 2022

Důležitou součást streamovacích audio služeb tvoří také podcasty. Dobře vědoma si je toho i společnost Spotify, která chystá v této kategorii obsahu několik novinek, alespoň to naznačují některé signály. Podcasty by se měly dočkat změny rozhraní a některých doplňků. Spotify využívá pro distribuci svého obsahu jako platformu třetích stran i Český rozhlas.

Na chystané změny podcastové sekce Spotify upozornil portál Podnews. Ve službě by se měla objevit nová karta, která bude určena přímo tomuto typu audio obsahu. V současné době musí uživatelé v mobilní aplikaci nalistovat položku Hledat a zde jsou pak umístěné podcasty na prvním místě v sekci Procházet vše. Jednotlivé kategorie jsou pak Nejlepší podcasty, Dokumenty, Vzdělávání, Film, Televize apod.

Podcastová sekce by měla dostat možnost tzv. scrollování ve vertikálním módu nebo živé titulky pro všechny pořady. „V příštích několika měsících od nás uslyšíte několik oznámení o tom, jak plánujeme pokračovat v podpoře ekosystému podcastů,“ oznámil nedávno podcastový ředitel YouTube Kai Chuk. Spotify tak musí být před konkurencí na pozoru. Mezi nejpopulárnější podcasty patří z dílny Českého rozhlasu Vinohradská 12 nebo Host LV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související