Vyšší zvuková kvalita? Tarif Spotify HiFi je stále v nedohlednu

1. březen 2022

Zatímco konkurenční streamingové audio služby jako Tidal, Apple Music nebo Amazon Music již hudbu v takzvaném bezztrátovém formátu svým předplatitelům nabízejí, Spotify doposud tuto možnost neposkytla. Generální ředitel Spotify Daniel Ek poskytl v rozhovoru s investory velmi vágní odpověď.

"Mnoho funkcí, o kterých mluvíme, a zejména těch, které se týkají hudby, naráží na licenční problémy," citoval Eka portál TechCrunch. „Nemohu v této věci skutečně oznámit nic jiného, než to, že jsme v neustálém dialogu s našimi partnery, abychom tuto funkci uvedli na trh,“ dodal generální ředitel Spotify. Plán na představení tarifu s vysokou zvukovou kvalitou oznámila společnost loni v únoru, aktuálně je to tedy přesně rok od tohoto vyjádření.

Firma už měla poměrně jasnou představu o tom, jak bude Spotify HiFi vypadat. Kromě možnosti poslechu hudby na mobilních zařízeních v bezztrátové audio kvalitě srovnatelné s CD disky, se počítalo s podporou napříč zařízeními včetně reproduktorů s funkcí Spotify Connect. Služba by měla stát stejně jako u konkurenčních platforem více, než je běžný placený tarif, její předpokládaná výše ale oznámena nebyla. Spotify využívá pro šíření svého audio obsahu i Český rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související