Streamovací služba Plex přidala do nabídky dvě verze zpravodajské televize Euronews

8. únor 2021

Anglicko-jazyčnou a španělskou verzi stanice Euronews je možné sledovat bezplatně jako součást nabídky Plex TV. Originální verzi zpravodajského kanálu mají ve svých nabídkách také streamovací platformy Rakuten TV a YouTube, k dispozici je i vlastní aplikace pro Apple TV.

Zpravodajskou stanici Euronews už je možné sledovat také jako součást streamovací služby Plex. Od února je v nabídce Plex TV k dispozici anglicko-jazyčná a španělská verze tohoto tematického kanálu, obě s vysokým rozlišením obrazu HD. Divák nemá k dispozici funkci zpětného zhlédnutí, přístupné je pouze lineární, tedy živé vysílání.

Uživatel se nicméně může pohybovat po časové ose směrem vpřed a zjistit, které pořady budou následovat. V Česku je Euronews také součástí služby Rakuten TV nebo streamovaného vysílání na YouTube, zpravodajský kanál má i vlastní aplikaci pro multimediální centrum Apple TV.

Možnost sledování živě přenášených televizních programů zavedla společnost Plex v průběhu loňského roku. Tento krok se dal dříve, případně později očekávat, protože nová aktivita rozšiřuje logicky stávající možnosti, které dané služba poskytuje.

Na druhou stranu je třeba upozornit, že v Česku dostupné programy nejsou až na pár výjimek příliš atraktivní. Z tohoto pohledu je mnohem zajímavější právě zmiňovaná konkurenční platforma Rakuten TV. Spolu se zařazením zpravodajského kanálu Euronews byla z Plex TV vyřazena stanice Revry 2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související