Švýcarský éter obohatily dvě nové stanice, Radio Lozärn a Radio Luzern Pop

22. únor 2019

První stanice se věnuje hudbě od osmdesátých let, druhá ji pro změnu vůbec nepřerušuje mluveným slovem, případně jinými rušivými elementy.

Majitelé digitálních rádií ve Švýcarsku si mohou naladit v rozhlasových DAB+ multiplexech dvě nové stanice. Jedná se konkrétně o Radio Lozärn a Radio Luzern Pop. Na jejich start upozornil německý portál RadioWoche.de. Radio Lozärn má nabídnout nejlepší hudební mix pro každý den. Posluchači zde uslyší zejména skladby od 80. let 20. století a v programu dostane prostor jak zábava, tak například i gastronomie ve spolupráci s místními partnery.

Radio Luzern Pop je novým projektem společnosti New Media Central Switzerland, která již provozuje regionální programy Radio Central a Sunshine Radio. Stanici si oblíbí všichni posluchači, kteří nechtějí hudbu přerušovat mluveným slovem, případně reklamou. Za zajímavost stojí, že Radio Lozärn znepřístupnila mimo Švýcarsko nejen svůj on-line stream, ale rovnou celé webové stránky, Radio Luzern Pop má svou prezentaci pouze na Facebooku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související