T-Mobile překlopil v IPTV jako poslední velký operátor stanici Prima Krimi do HD, Arte zůstává v SD

9. listopad 2022

Na další distribuční změny mohli v uplynulých dnech narazit zákazníci televizní služby operátor T-Mobile v internetové verzi. Jako poslední z velkých operátorů začala online platforma nabízet tematický kanál Prima Krimi ve vysokém rozlišení, který byl k dispozici doposud pouze v SD formátu. Jasno už je také o budoucnosti kulturní televize Arte.

Čtěte také

Měsíc po satelitní televizi Skylink se dočkali HD verze programu Prima Krimi také klienti internetové platformy T-Mobile TV. Vysílání tohoto programu už je také označeno odpovídajícím způsobem v rámci elektronického programového průvodce (EPG). Prvních 60 sekund mohou zákazníci přetáčet programy FTV Prima neomezeně, následně je možnost převíjení pořadů dopředu zablokováno. Reklamní přestávky jsou na časové ose označeny.

Kulturní televize Arte bude klientům T-Mobile TV k dispozici nadále ve standardním rozlišení obrazu. Vyplývá to z distribuční změny, kterou je výměna verze programu v SD verzi za HD. V nabídce operátora je nicméně stanice zpětně ponížena do standardního formátu. Vysílání Arte v HD nabízí svým klientům například společnost Nej.cz, v minulosti byla k dispozici i pro klienty UPC Česká republika (dnes Vodafone). HD verze Arte vysílá volně na satelitu Astra.

autor: lukpo
Spustit audio

Související