T-Mobile TV v internetové verzi překlopila minimálně dalších pět programů do HD

17. říjen 2022

Společnost T-Mobile realizovala u své televizní služby, kterou je možné využívat přes internetové připojení kteréhokoliv z operátorů, přechod dalších minimálně pěti programů do formátu HD. Jedná se konkrétně o kanály FilmBox Stars, Ginx eSports TV, Cartoon Network, ID a Discovery Science. Stanic může být ale teoreticky ještě více.

Proč si redakce portálu Digitální rádio není jistá definitivním počtem programů, které přešly na vysoké rozlišení? Výčet stanic, které přinášíme, je vyjmenováním kanálů, u kterých se objevil dodatek HD a dříve zde uvedený nebyl. Je tedy stoprocentně jisté, že tyto programy jsou nově k dispozici ve vyšší obrazové kvalitě. Rozeznat, které stanice jsou k dispozici ještě v SD formátu nebo již HD ale bývá zvláště u internetových služeb problémem.

Tito operátoři používají u své internetové televize několik profilů a běžným okem může mít divák problém obrazovou kvalitu rozeznat, zvláště v případě, že je stanice k dispozici v HD rozlišení s nižším datovým tokem, případně naopak standardní kvalitě s vyšším profilem. Dalším důkazem tohoto tvrzení je v nabídce T-Mobile TV například stanice Film Europe+, která je sice k dispozice ve vysokém rozlišení, ale v názvu dodatek HD neobsahuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související