T-Mobile vstupuje do chytrých televizorů a představil nový 4K set-top box s Androidem

12. listopad 2019

Aplikace T-Mobile TV GO je prozatím dostupná ve Smart TV značky Philips s operačním systémem Android TV (verze 6 a vyšší), verze pro Samsung (rok výroby 2017 a novější) bude ke stažení v následujících dnech.

Telekomunikační operátor T-Mobile o sobě v posledních týdnech dává výrazněji vědět na poli placené televize. Firma mimo jiné koupila společnost Planet A podnikající na poli optické sítě, odhalila své plány na setkání s novináři a proměnila svou mobilní aplikaci nově označovanou jako T-Mobile TV GO. Nově bude možné televizní nabídku operátora sledovat také v televizorech připojených k internetu (Smart TV) a na novém set-top boxu s operačním systémem Android.

Čtěte také

Aplikace T-Mobile TV GO je prozatím dostupná ve Smart TV značky Philips s operačním systémem Android TV (verze 6 a vyšší), verze pro Samsung (rok výroby 2017 a novější) bude ke stažení v následujících dnech. Výhodou tohoto řešení je, že klient nepotřebuje pro využívání služby set-top box operátora. Nově bude možné využívat T-Mobile TV místo tří na čtyřech zařízeních.

Tuto změnu oznámil operátor ve chvíli, kdy konkurenční O2 u svých nových tarifů O2 TV Zlatá, Stříbrná a Bronzová umožňuje službu v danou chvíli využívat pouze na jediném a za vyšší komfort požaduje od klienta příplatek 100 korun/měsíc. O2 tak může tímto krokem de facto omezit určitým způsobem sdílení účtů mezi klienty, kteří jednu službu využívají na různých adresách. Pokud má tak klient zájem o exkluzivní obsah, musí primárně sáhnout minimálně po střední variantě, která s rodinným sledováním vyjde na 549 korun.

Čtěte také

Nový set-top box Kaon 6077 fungující na bázi operačního systému Android TV nabízí kromě T-Mobile TV GO i předinstalované aplikace HBO GO, YouTube, Spotify a další. Řešení uvítají především ti zákazníci, kteří nemají svůj televizor připojený k internetu, případně je staršího data a již možnosti doplňkového obsahu nenabízí. Výhodou zařízení je, že již podporuje UHD/4K rozlišení. Jako novinku nabízí operátor nyní možnost službu si na 30 dní nezávazně vyzkoušet. Tuto možnost poskytuje již delší dobu například i konkurenční Skylink.

autor: lukpo
Spustit audio

Související