Televize Óčko žádá o terestrickou licenci, doposud ji stanice neměla

14. listopad 2018

Program vysílal v zemském vysílání doposud na základě satelitní licence. Vysílání stanice je určeno převážně mladšímu publiku, které sleduje současné trendy a hudební mainstream.

Hudební televize Óčko žádá prostřednictvím svého provozovatele, společnosti Stanice O, kterou ovládá mediální skupina Mafra, o vydání terestrické licence. Ta doposud právě tomuto programu chyběla. Óčko v rámci DVB-T a DVB-T2 vysílá jako převzatý program ze satelitu. Důvod pro získání licence je tedy čistě praktický, nelze za ním hledat nějaké změny týkající se distribučního mixu. Óčko vysílá v DVB-T multiplexu 3 a Přechodové síti 12 ve standardu DVB-T2.

Kromě licence pro satelitní distribuci je Óčko také držitelem oprávnění pro zvláštní přenosové systémy. Za tímto záhadným označením se skrývá klasické vysílání přes internet. Stanice Óčko Star (dříve Óčko Gold) a Óčko Expres již licence pro terestrickou distribuci mají. „Červené Óčko“, jak je hlavní hudební kanál pracovně označován, se zaměřuje zejména na mladou generaci, která se zajímá o současné hudební hity a trendy, významně v jeho vysílání rezonují i sociální sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související