Televize Sport 5 vstoupila do DVB-T2, vybrala si multiplexy Radima Pařízka

24. březen 2020

Vysílatel láká na prestižní sportovní akce, diskusní pořady z vlastního studia nebo hudební soutěžní show „Ukaž se!“. Doposud byla stanice pozemní cestou k dispozici v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací.

Tematická televize Sport 5 je od dnešního dne, tedy úterý 24. března, oficiálně dostupná také prostřednictvím DVB-T2 multiplexů Radima Pařízka. Sport 5 je k dispozici v qHD formátu, tedy rozlišení 960x540p. Stanice je šířena jako součást multiplexu 24, v lokalitách, kde ještě není dostupný, pak v takzvané Přechodové síti 13. Ve standardu DVB-T mohou program zájemci naladit v Regionální síti 7.

Provozovatel stanice uvádí, že Sport 5 nyní bude dostupný na 95 procentech území České republiky. „Sportovní pořady a události ze všech oblastí českého i zahraničního sportu vám už tak nikde neutečou. V programové nabídce Sport 5 najdete tradiční ale i nové atraktivní sporty. Vysíláme prestižní sportovní akce, diskusní pořady z vlastního studia nebo hudební soutěžní show Ukaž se!,“ píše televize na svém webu.

Informace o vysílačích společnosti Digital Broadcasting najdete v naší tématické příloze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související