Televizní skupina Nova začala upozorňovat v multiplexu 4 diváky na vypnutí DVB-T

18. prosinec 2019

Kromě textové informace umístěné pod logem se ve vysílání objevily také injektáže. Nova se dlouhodobě snaží diváky přesvědčit o přechodu na placenou televizi, kde jsou její programy k dispozici ve vysokém rozlišení.

Od úterý 17. prosince upozorňuje skupina Nova se svými tematickými klony na ukončení vysílání DVB-T. Tato aktivita se v současné době soustřeďuje pouze na multiplex 4, který je provozovaný společností Digital Broadcasting, tedy stanice Nova 2, Nova Action a Nova Gold. Jejich vysílání je nyní opatřeno stručnou textovou informací na pevno umístěnou jako součást loga. Sdělení pro diváky obsahují všechny DVB-T lokality, které se vypnou v průběhu ledna 2020, tedy včetně Prahy.

„Skupina Nova také zařadila do vysílání injektáže, které diváky informují i blížícím se konci vypínání DVB-T. Injektáže jsou vysílány celoplošně každý den na všech stanicích skupiny Nova, a to až do 9. ledna, kdy se ve Středočeském kraji v multiplexu 4 vypnou Nova 2, Nova Action a Nova Gold (v Praze se vypnou už 8. ledna),“ uvedl pro portál Digitální rádio PR manažer Novy Martin Šnýdr. Nova dlouhodobě zdůrazňuje, že pokud chce divák přijímat její programy ve vysokém rozlišení, musí si pořídit některou z placených nabídek.

„Dále pak poběží injektáže pouze na stanicích Nova a Nova Cinema, a to až do 22. ledna, kdy se tyto stanice vypnou ve Středočeském kraji v multiplexu 2 (Praha – Žižkov se vypne už 8. ledna, Praha – Cukrák už 15. ledna),“ doplnil Šnýdr. Kompletní přehled termínů a vypínání jednotlivých lokalit s DVB-T zveřejnila Nova na webu tv.nova.cz/harmonogram. Kompletní přehled všech multiplexů je k dispozici na státním informačním webu www.televizezadarmo.cz, přechodu na DVB-T2 se věnuje i příloha našeho portálu.

Přehled vysílačů, kde jsou nasazené informace k vypnutí DVB-T

  • Praha - Ládví
  • Praha - Novodvorská
  • Praha - ÚTB
  • Benešov - Kozmice
  • Beroun - Lhotka
  • Litoměřice - Michalovice
  • Příbram - U Hvězdárny
  • Rakovník Louštín
autor: lukpo
Spustit audio

Související