Travel Channel se významně odklonil od svého původního zaměření, láká na Záhady muzeí i Výpravy do neznáma

13. září 2022

Placené televizní kanály se v průběhu let mohou významně odklonit od programového schématu, se kterým byly v době svého startu divákům představeny. Bez pochyby nejviditelnějším příkladem je v této kategorii stanice History. Podobný osud nyní potkal i Travel Channel, který výrazně inklinuje ke kulinářství i mysteriózním záhadám.

Víkendové programové schéma, které měli diváci možnost sledovat ve 36. týdnu, obsahovalo například pořady jako Záhady muzeí, Výprava do neznáma, Holzerova akta nebo Strašidelný Středozápad. Ze samotných názvů dokumentárních bloků vyplývá, že zaměření na původně cestovatelskou problematiku vzalo více méně za své. Na výrazný odklon stanice od této problematiky upozornil v poslední době mj. portál Wirtualnemedia.

Dokumentární stanici v České republice a na Slovensku zastupovala v minulosti při jednáních s operátory společnost Channels, která má svém čele manažerky Ladu Dobrkovskou a Evu Sedláčkovou. O této skutečnosti se nezmiňujeme záměrně. Tato firma totiž přidala do svého portfolia konkurenční stanice Travel XP, která na původní myšlenku kanálu Travel Channel navazuje. Krok má za cíl rozšířit kanál k dalším hráčům na trhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související