Tuzemská rádia Helax a Oldies po odchodu z FM pásma v tichosti ukončila moderovaný program

13. říjen 2021

Skupina Media Bohemia se rozhodla v uplynulých týdnech ukončit moderované vysílání na svých rozhlasových stanicích Helax a Oldies. Oba tematické okruhy byly po odchodu z analogového pásma VKV/FM odkázány pouze na online distribuci, případně šíření v nabídkách některých operátorů placených služeb.

Rádio Helax patřilo do loňského roku k doslova kultovním rozhlasovým značkám v Moravskoslezském kraji. Z důvodu expanze Rádia Blaník do tohoto regionu se však rozhodla skupina Media Bohemia k nekompromisnímu kroku. Oblíbené taneční rádio přesunula z jeho analogového kmitočtu 93,7 MHz do online prostředí. V uplynulých týdnech došlo k dalšímu zásadnímu mezníku v existenci rádia, přerušení moderovaného programu.

„Všechno hezké jednou končí… Po, s přestávkami prakticky 25 letech, zřejmě poslední vysílání na Helaxu. Líto moc…,“ napsal 27. srpna na svém facebookovém profilu Jiří Javorský, mimo jiné moderátor a DJ, který byl svázán s touto značkou již od 90. let. V polovině září přestala být aktualizována i samotná stránka stanice na téže sociální síti. Na rozdíl například od již neexistujícího rádia SeeJay na tomto profilu reagovaly stovky lidí.

Do podoby tzv. samohrajky bylo přepnuto i vysílání stanice Oldies Radio s dodatkem Online, která v minulosti obývala pražský kmitočet 103,7 MHz. Nově se na této frekvenci ozvalo Rock Rádio, kterým vlastník nahradil i Rock Max ve Zlínském kraji. Ukončení mluveného programu potvrdil i jeden z hlasů Oldies Rádia, moderátor Jakub Alexa. Skupina Media Bohemia v oficiálním vyjádření pro náš portál uvedla, že tento krok nebude komentovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související