TV Noe+ se má objevit v pozemním vysílání DVB-T nebo DVB-T2, regulátora požádala o licenci

16. listopad 2022

V pondělí 14. listopadu zaevidovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání žádost společnosti Telepace, která se tentokrát týká jejího druhého programu TV Noe+. Ten je v současné době k dispozici pouze prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, tedy technologie HbbTV. TV Noe plánuje signál dostat i do pozemního vysílání.

Vedle nového televizního projektu iVodárenství TV chce do pozemního vysílání DVB-T, respektive DVB-T2 i stanice TV Noe+. Na rozdíl od první zmiňované stanice není tento projekt nováčkem. TV Noe+ již delší dobu vysílá prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, kde je k dispozici jako součást HbbTV menu. TV Noe zde dále nabízí například archiv svých pořadů tři dny zpětně nebo formou videotéky.

Kde se TV Noe+ v pozemním vysílání objeví? Za prakticky jistou můžeme považovat distribuci v některé ze sítí Českých Radiokomunikací, nejpravděpodobněji pak DVB-T2 multiplex 23, kde byly relativně nedávno aktivovány programové pozice Test 1 až Test 3. Operátor tehdy prozradil, že je v jednáních s dalšími subjekty týkajících se rozšíření programové nabídky. Šíření v Regionální síti 8 nepovažujeme za příliš pravděpodobné.

autor: lukpo
Spustit audio

Související