TV Noe v nabídce internetové televize Nej.cz ve vysokém rozlišení

8. duben 2021

Klienti internetové televize Nej.cz mohou sledovat křesťanskou stanici TV Noe nově ve vysokém rozlišení obrazu. Jde tak o další velkou placenou službu na českém trhu, která tento program zpřístupnila v nejvyšší obrazové kvalitě svým klientům.

Provozovatel křesťanské stanice TV Noe poskytuje nově operátorovi Nej.cz tento program ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Tematický kanál je k dispozici všem klientům služby v základní nabídce. V samoobsluze má tato stanice hodnotu 0 kreditů, nevyžaduje tedy čerpání hodnoty zákaznického programu. TV Noe jako křesťanská televize poskytuje všem operátorům bez výjimky svůj signál zdarma, je tak pouze na nich, zda svým klientům nabídnou její vysílání pouze v nižší, případně vyšší obrazové kvalitě.

Vysílání TV Noe ve vysokém rozlišení je již mezi řadou operátorů rozšířené, stále však ještě není pravidlem. Někteří diváci placených služeb navíc mohou získat dojem, že sledují HD verzi, ale jde přitom o standardní rozlišení. Operátoři mohou signál z vyšší kvality převádět do SD, zůstává zde však piktogram, který odkazuje k Full HD. Původně byla křesťanská televize k dispozici ve vyšším rozlišení i v pozemním vysílání, které ale skončilo s vypnutím DVB-T Regionální sítě 8. TV Noe HD je k dispozici i přes červené tlačítko HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související