Ultra HD kanál Insight TV bude k dispozici v češtině

11. říjen 2021

Stanice Insight TV, která již několik let vysílá v Ultra HD formátu, bude k dispozici v lokalizované podobě. Provozovatel stanice informoval, že se na distribuci v České republice dohodl se společností Vodafone. Insight TV vysílá zejména pořady pro generaci diváků narozenou po roce 1990.

„Spolupracujeme se společností Vodafone ve střední a východní Evropě, abychom spotřebitelům v regionu přinesli to nejlepší z UHD, a jsme nadšeni, že můžeme být součástí jejich uvedení 4K v České republice,“ uvedla při této příležitosti v tiskovém prohlášení Adina Goritová, vedoucí distribuce společnosti Insight TV. Redakce portálu Digitální rádio očekává, že lokalizace stanice proběhne formou volitelných DVB titulků. Stanice se zaměřuje na adrenalinové pořady i formáty s lifestylovou tematikou.

Operátor Vodafone již v minulosti našemu serveru potvrdil, že zařazení programů v UHD rozlišení v blízké době plánuje. V programovém rastru se objevily odpovídající programové pozice. Kromě Insight UHD šlo o slovenskou Chuck TV a dokumentární Love Nature. Vysílání nové tematické stanice je zaměřeno zejména na tzv. Generaci Z, tedy publikum narozené po roce 1990, které významně formoval internetový boom a příchod dalších moderních technologií.

autor: lukpo
Spustit audio

Související