Ultra HD kanál Insight TV natočil první pořad v 8K rozlišení, dokumentární film Sandboarding On Dragon Hill

22. červen 2020

Film sleduje kanadskou legendu na horských kolech Bretta Tippieho, jak cestuje do Chile, aby zdolal největší písečnou dunu na světě. Sekundují mu přitom jeho kolega Jose Martinez a bývalá lyžařka Richie Schleyová.

Ultra HD kanál Insight TV, který má v České republice v nabídce satelitní televize Skylink, natočila první formát v rozlišení 8K. Jedná se konkrétně o dokumentární film Sandboarding On Dragon Hill, který pro ni produkovala společnost FastFokus. Pro Insight TV není formát 8K úplnou novinkou, je to však poprvé, kdy vznikl daný pořad výhradně v takto vysoké kvalitě. Pro dech-beroucí záběry z pouště ale nestačilo pouze nejvyšší rozlišení, využit byl také vysoký dynamický rozsah HDR. Premiéra byla 7. června odvysílána ve 4K formátu.

„V uplynulém roce jsme experimentovali s 8K rozlišením a výsledky jsme byli ohromeni. Sandboarding On Dragon Hill je náš první celovečerní dokumentární film v 8K UHD HDR a myslíme si, že diváci budou tímto filmem stejně ohromeni,“ uvedla obchodní ředitelka Insight TV Natalie Bootová. A o čem dokumentární film vlastně je? Sleduje kanadskou legendu na horských kolech Bretta Tippieho, jak cestuje do Chile, aby zdolal největší písečnou dunu na světě. Sekundují mu přitom jeho kolega Jose Martinez a bývalá lyžařka Richie Schleyová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související