Úspěch pro bavorskou alternativní stanici egoFM, digitálně bude vysílat i v Severním Porýní-Vestfálsku

13. září 2021

Podobně jako ostatní hráči i bavorská alternativní rozhlasová stanice egoFM, která se úspěšně etablovala v bavorských multiplexech, využívá technologii DAB+ k expanzi do dalších zemí. Kromě lokálních multiplexů v Sasku ji ještě letos naladí zájemci i v Severním Porýní-Falci.

„Jsme velmi potěšeni, že můžeme rozšířit naši přenosovou oblast o novou DAB+ síť v Severním Porýní-Vestfálsku. Tímto způsobem můžeme potenciálně zasáhnout dalších osmnáct milionů obyvatel v převážně městské oblasti. Z našeho pohledu je to perfektní publikum pro provozovatele vysílání, jako je právě egoFM,“ uvedl k jednomu z historických milníků pro stanici její generální ředitel Christian Strohmeier.

Naši čtenáři, kteří žijí v oblastech, kam svým signálem zasahují bavorské DAB+ multiplexy, mohou potvrdit, že egoFM svým programem podobně jako například veřejnoprávní Puls vyniká svým hudebním záběrem nad ostatní stanice. „Věříme v tolerantní svět a k tomu přidáváme hlas rozmanitosti,“ popisuje myšlenku celého projektu egoFM v tiskových materiálech. Stanice bude s dalšími vysílateli sdílet kapacitu na kanálu 9D.

autor: lukpo
Spustit audio

Související