V Berlíně začne díky DAB+ vysílat arabsko-jazyčné rádio

3. leden 2020

Ve vysílání Radia Arabica nebude chybět kultura, zpravodajství, sport, hudba ani zábava. Program bude cílit výhradně na arabsko-jazyčnou menšinu pohybující se na území Berlína a v jeho o okolí.

Obyvatelé hlavního města Německa se v blízké době dočkají rozšíření nabídky DAB+ o první arabsko-jazyčné rádio. Potřebnou licenci udělil koncem roku 2019 Radiu Arabica mediální regulátor mabb. Stanici bude možné naladit na kanálu 7B v multiplexu Berlin/BRBG 7B. Berlínský multiplex je šířen výkonem 10 kW ze známého vysílače Alexanderplatz – jedné z dominant hlavního města Německa, použita je horizontální polarizace. Spolu s Radiem Arabica uspěl i provozovatel rozhlasové stanice Mega Radio Berlin.

„Jsme potěšení, že rozhlasová nabídka v Berlíně se díky Radiu Arabica stane ještě rozmanitější,“ komentoval rozhodnutí Hansjürgen Rosenbauer, předseda mediální rady mabb. V Berlíně už mohou posluchači naladit například vysílání ve francouzštině, ruštině, turečtině i angličtině, nechybí ani americká stanice. Co se týká obsahu stanice Radio Arabica, chybět nebude kultura, zpravodajství, sport, hudba ani zábava. Program bude cílit výhradně na arabsko-jazyčnou menšinu pohybující se na území Berlína a v jeho o okolí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související