V Německu probíhá celostátní DAB+ kampaň, oslavuje 100 let rádia

7. listopad 2023

Stejně jako Česká republika i sousední Německo letos oslavuje sto let od zahájení rozhlasového vysílání. V této evropské zemi však výročí připadlo na 29. října, v tehdejším Československu to bylo 18. května 1923. Organizace Digitalradio Deutschland se rozhodla v tomto období připravit se svými členy celostátní informační kampaň, která poběží až do 12. listopadu.

Čtěte také

V loňském roce bylo registrováno v Německu přes 2,3 milionu nových vozů s digitálním tunerem DAB+. Kromě toho se v tomto období prodalo téměř 2 miliony klasických přijímačů, ať už například stolních rádií, radiobudíků apod. Podle Mediální analýzy 2023 Audio II, tamní obdoby Radioprojektu, poslouchá rádio každý všední den, tedy od pondělí do pátku, 52 milionů lidí. V aktuální studii Media Analysis Working Group (agma) si rádio DAB+ drží dlouhodobě svou pozici.

V Německu je regionálně dostupných přes 300 programů na platformě DAB+, přičemž více než třetinu tvoří programy dostupné pozemní cestou pouze díky této technologii. Výročí sto let rozhlasové vysílání připomíná řada prvků včetně spotů v televizních pořadech ARD a také rozhlasových spotů a programových upoutávek vysílaných celostátně. Aktivity napříč médii doplňují tištěné reklamy a články ve specializovaných publikacích a spotřebitelských titulech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související