Ve vysokém rozlišení budou v Polsku vysílat v DVB-T2 i komerční televize TV Puls a Puls 2

24. březen 2022

Dalšími televizními stanicemi, které získají v pozemním vysílání DVB-T2 v sousedním Polsku lepší obrazovou kvalitu, jsou TV Puls a Puls 2. V pondělí 28. března proběhne tato migrace v Dolnośląském a Lubuském vojvodství, které lemuji hranice s Českou republikou.

O vysílání dalších polských komerčních televizí ve vysokém rozlišení informoval portál omediach.com. Obsah tamního multiplexu 2, jehož jsou stanice součástí, se měnit nebude, u řady programů dojde ovšem k navýšení obrazové kvality. To se týká i společnosti TVN Discovery, která v této sítí distribuuje programy TVN a TVN Siedem. Zda budou k dispozici pozemně ve vysokém rozlišení i stanice Polsat, zatím není jasné.

V tuto chvíli je nicméně jasné, že naši severní sousedé budou mít pozemně k dispozici ve vysokém rozlišení výrazně více programů než čeští diváci. U nás kromě České televize, která nasadila formát 1920x1080p50, jsou v HD formátu k dispozici pouze Televize Seznam a TV Barrandov, obě stanice v poměru 1440x1080p. Původně byla k dispozici ve formátu HD i mediální skupina FTV Prima, tuto podmínku už však splňuje pouze tuzemská CNN.

autor: lukpo

Související