Veřejnoprávní rozhlas SWR letos nepočítá kvůli koronaviru se svou speciální digitální stanicí

19. červen 2020

Stanice New Pop Festival je každoročně dostupná v rozhlasovém multiplexu SWR BW N, který mohou naladit například obyvatelé Stuttgartu, Heidelbergu a dalších městech. Samotná akce se koná v regionu Baden-Baden.

Pravidelná akce SWR3 New Pop Festival se v letošním roce neuskuteční. Německý veřejnoprávní rozhlas SWR proto nebude proto v září provozovat ani svou stejnojmennou speciální digitální stanici. Rozhodnutí padlo v době, kdy z důvodu pandemie COVID-19 nebylo možné pořádat veřejné akce. Úsilí SWR se proto již soustředilo na další ročník akce New Pop Festival, která se uskuteční od 16. do 18. září 2021. Stejnojmenná stanice je každoročně součástí multiplexu SWR BW N ve Stuttgartu, Heidelbergu a dalších městech.

„SWR3 New Pop Festival“ vychází ze skutečnosti, že celé město je plné hudby a lidí. Každý, kdo neměl to štěstí, aby získal lístek a viděl všechny koncerty, má možnost zažít zvláštní atmosféru New Pop ve městě Baden-Baden. To je přesně to, co odlišuje „New Pop Festival“ od ostatních akcí. New Pop nemůže být jako žádný jiný festival a „SWR3 New Pop Festival“ bez této atmosféry je pro nás nemyslitelný,“ zdůvodnil pro letošní rok zrušení akce jeho ředitel Gregor Friedel. Zájemci o akci mohou navštívit speciální webové stránky SWR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související