Videoportál YouTube zpřísnil od října pravidla pro získání pečeti ověřených účtů

7. říjen 2019

Ke změně Google přistoupil proto, že si uživatelé s označením „prověřené“ spojovali také schválení obsahu, nikoliv samotnou identitu. YouTube se neustále rozrůstá a stal se největší videoplatformou, kde uživatelé hledají spolehlivý a prověřený obsah.

Získat označení prověřeného uživatele na videoserveru YouTube, který provozuje americká společnost Google, je nyní obtížnější. Firma od října zpřísnila pravidla pro tuto „pečeť“. Označení pravostí podle dosavadních požadavků mohl získat každý kanál s více než sto tisíci sledujícími. Nově je zkoumána jak samotná pravost (není kanál falešný?), tak i prominence, tedy komu účet patří – zdali jde o uznávanou společnost, případně veřejně známou osobu.

Ke změně Google přistoupil proto, že si uživatelé s označením „prověřené“ spojovali také schválení obsahu, nikoliv samotnou identitu. Prověřené účty mají nyní vedle svého názvu šedivé kolečko s fajfkou. V případě umělce je u něho umístěna nota. YouTube se neustále rozrůstá a stal se největší videoplatformou, kde uživatelé hledají spolehlivý a prověřený obsah. Google upozorňuje, že označení prověřeného kanálu získá uživatel automaticky a nelze na něho získat nárok.

autor: lukpo
Spustit audio

Související