Vodafone chystá vlastní videopůjčovnu, spustit by ji měl v březnu

30. leden 2020

Nová služba má být k dispozici pro klienty operátora v rámci set-top boxů a také na mobilních zařízeních. Vodafone již dříve portálu Digitální rádio potvrdil, že chystá na náš trh uvést nové přijímače s podporou formátu 4K.

Společnost Vodafone, která loni koupila mimo jiné kabelovou firmu UPC Česká republika, chystá vlastní videopůjčovnu. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zaregistrovala telekomunikačního operátora coby poskytovatele audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání. Ze zápisu regulátora vyplývá, že nová služba se bude jmenovat jednoduše Videopůjčovna a má začít fungovat od 1. března.

Vodafone vysílací radu informoval, že platforma má být k dispozici jak pro set-top boxy klientů, tak i v mobilních zařízeních. Operátor v současné době využívá původní přijímače společnosti UPC Česká republika, nicméně zákazníkům plánuje nabídnout nové boxy, které již budou podporovat rozlišení 4K, tedy formát Ultra HD. V rozhovoru pro portál Digitální rádio to uvedl na podzim loňského roku viceprezident Quique Vivas.

„Videopůjčovna skutečně bude součástí služby Vodafone TV, kterou zatím interně testujeme. O dalších podrobnostech a termínu spuštění budeme zákazníky včas informovat,“ uvedl pro naši redakci tiskový mluvčí operátora Ondřej Luštinec.

autor: lukpo
Spustit audio

Související