Vodafone TV odstartuje ještě v březnu, nová služba spojí internet a televizi

11. březen 2020

Novou službu chce telekomunikační operátor Vodafone, který na trhu pohltil největší kabelovou firmu UPC, spustit v horizontu několika dní. Multimediální box už je připraven pro SD, HD i 4K obsah.

Společnost Vodafone, která si letos připomíná dvacet let na telekomunikačním trhu, v prvních letech šlo o mobilního operátora Oskar, připravuje v krátkodobém horizontu spuštění vlastní internetové platformy. Vodafone TV už působí na řadě trhů, kde je firma aktivní, do Česka má dorazit ještě v březnu, takže novinka bude na trhu uvedena v horizontu několika dnů, maximálně dvou týdnů. Firma to oznámila na dnešním neformálním setkání s novináři. Vodafone TV propojí svět internetu a televize, zkombinuje tedy lineární a nelineární obsah včetně 4K/UHD. 

Interní testování české verze Vodafone TV probíhá již od konce loňského roku. Portálu Digitální rádio ji tehdy potvrdil viceprezident Quique Vivas. Vodafone TV nabídne to, co dnes od placené televize diváci očekávají jako standard – tematické i prémiové kanály, zpětné zhlédnutí, pohyb v čase formou timeshiftu a také aplikace jednotlivých poskytovatelů. Další obsah bude k dispozici on-line. Touto formou se tedy budou moci zákazníci dostat k dalšímu obsahu, který je k dispozici přes internet. Od dubna definitivně končí značka UPC a nahrazuje ji Vodafone. 

Televizi si bude možné pořídit se set-top boxem, a pak ji využívat i přes aplikaci pro mobilní zařízení – telefon i tablet. Služba bude fungovat jak s fixním internetem od Vodafonu, tak i připojením od jiných poskytovatelů. V tomto směru jde pro Vodafone o revoluční krok. Platforma Horizon, kterou doposud provozovala firma UPC, byla pevně svázána s kabelovou síti této společnosti. Firma zatím nemá žádný konkrétní termín, kdy by původní boxy měly přestat fungovat. Celá migrace je během na dlouhou trať. Vodafone TV a Horizon tak budou fungovat vedle sebe. 

V rámci podpory značky Vodafone a jejímu vstupu do televizního byznysu pomáhá aktuální promo akce. Diváci získají nově přístup k novým televizním kanálům včetně prémiových stanic. Oficiálním důvodem jsou nucené prázdniny pro rodiny a jejich děti v souvislosti se zákazem školní docházky spojeným s koronavirem. Děti se tak mohou těšit na kanály NickToons, Nick Jr, Nickelodeon, Minimax, JimJam, Disney Channel, Duck TV nebo Cartoon Network. Starší diváci budou moci sledovat dokumentární a sportovní programy nebo kanály FilmBox. Akce končí 11. dubna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související