Vodafone TV startuje s více než 130 stanicemi, sází na nízkou datovou náročnost

23. březen 2020

Klienti operátora si budou moci vybrat ze třech programových balíčků. Nově se budou pořady nahrávat na cloud, tedy vzdálené úložiště. Operátor umožní takto uložit sto hodin obsahu.

Společnost Vodafone dnes v České republice oficiálně spustila vlastní internetovou televizi Vodafone TV. Výhodou služby bude, že zatímco Horizon od UPC byl k dispozici pouze na vlastní kabelové síti, Vodafone TV budou moci zájemci využít na kterémkoliv internetovém připojení, a to počínaje rychlostí 3 Mbps. Základem nové služby je internetový set-top box, dále bude možné službu využívat i na mobilních zařízeních – telefon, případně tablet.

Službu stačí u operátora objednat, veškerý potřebný hardware přijde zákazníkovi poštou. Vodafone TV přináší 3 programové balíčky – Klasik (přes 55 TV stanic), Komfort (přes 110 stanic) a Komplet (přes 130 stanic). V kombinované nabídce, tedy při pořízení pevného internetu od Vodafonu, zákazník zaplatí podle balíčku 150, 300 a 600 korun měsíčně včetně pronájmu set-top boxu.

Čtěte také

„Diváky Vodafone TV čeká jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní a také náš vlastní firmware set-top boxu, který znamená velice rychlou odezvu na zadávané pokyny. Set-top box je připravený i na vysoké rozlišení obrazu ve 4K,“ uvedl viceprezident Vodafonu pro nefiremní zákazníky. Od úterý spouští operátor automaticky a zdarma rozšířenou televizní nabídku. Vodafone spustil podobně jako ostatní operátoři v uplynulých dnech rozšířenou nabídku pro děti a dospělé.

Televize nabízí sledování už odvysílaných pořadů, a to až 7 dní zpětně. Dále také nahrávání do cloudového (vzdáleného) úložiště, díky čemuž jsou nahrávky k dispozici na všech dostupných platformách, kapacita je 100 hodin záznamu. Dostupná je i funkce nahrávání všech dílů vybraného pořadu nebo seriálu. Na základě toho, co divák sleduje, dokáže Vodafone TV sama doporučit tematicky podobný obsah. Obsah bude k dispozici v originále i s českým dabingem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související