Volný páteční zápas nejvyšší české fotbalové ligy nakonec odvysílá veřejnoprávní televize

19. červenec 2018

Česká televize se s O2 domluvila mimo jiné i na vysílání přímého přenosu finále Ligy mistrů UEFA a Superpoháru UEFA.

Páteční zápas nejvyšší domácí fotbalové ligy, který byl určen pro distribuci v rámci neplacené nabídky, nakonec bude vysílat České televizi a tato soutěž tak alespoň částečně zůstane na obrazovce kanálu ČT Sport. Všechny ostatní zápasy pak bude vysílat společnost O2 Czech Republic exkluzivně v rámci své IPTV platformy O2TV. Česká televize se s O2 domluvila také na vysílání přímého přenosu finále Ligy mistrů UEFA a Superpoháru UEFA.

Každé úterý a středu nabídne ČT Sport divákům sestřihy z právě odehraných utkání Ligy mistrů. Fotbalové vysílání z nejvyšší domácí soutěže pak doplní také tradiční pořady Fotbal extra a Dohráno. Na kanálu ČT Sport dále nebudou chybět zápasy z druhé nejvyšší fotbalové soutěže Fortuna Národní ligy a přímé přenosy z pohárové soutěže MOL Cup, kde se nejlepší tuzemské kluby utkají o přímý postup do 3. předkola Evropské ligy UEFA a českého Superpoháru.

Kromě nově nabytých práv má Česká televize rovněž do roku 2022 zajištěna práva na zápasy české fotbalové reprezentace a na zápasy Evropské ligy s právem první volby do roku 2021. Vlastní i práva na zápasy v nové soutěži Liga národů UEFA, závěrečný turnaj EURO 2020 a mistrovství světa z Kataru v roce 2022. Z českého fotbalu, respektive jeho nejvyšší soutěže, uvidí diváci poprvé všechny zápasy, bude to ale pro ně znamenat nutnost přístupu k placené televizi O2TV. Operátor přitom využije všech technologických funkcí včetně multidimenze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související