Vysílání ve standardním rozlišení ukončí na satelitu Astra také kulturní stanice Arte

13. únor 2020

Program, který si díky koncertním a divadelním představením získal popularitu nejen satelitních diváků také v Česku, se již řadu let věnuje formátu HD. Několikrát již vysílal ze satelitu Astra v kvalitě UHD/4K.

Vysílání ve standardním rozlišení SD ukončí v následujících měsících na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, nejen německé veřejnoprávní televize ARD, ale také kulturní kanál Arte. V rozhovoru pro portál Infosat to uvedl Kemal Görgülü, technický ředitel této stanice. „Arte nemůže zůstat v tomto vysílání osamocena. V SD distribuci, kterou jsme ukončili ve Francii již v říjnu 2016, nevidíme budoucnost,“ konstatoval Görgülü.

Podobně jako ARD také Arte připravuje pro diváky informační kampaň, která souvisí s vypínáním signálu ve standardní kvalitě obrazu. Vzhledem k tomu, že se provozovatel kanálu již několik let orientuje na distribuci signálu ve vysokém rozlišení, nebude pro něj přerušení SD distribuce žádným problémem. Kompletní technické řešení má vysílatel vyřešené z francouzského Štrasburku. Arte už nabídla divákům několikrát zkušební vysílání také ve formátu UHD/4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související