Výsledky aukce kmitočtů pro DAB+ jasně a přehledně

10. leden 2024

Česká republika má za sebou zásadní krok v oblasti digitálního rozhlasového vysílání, který ovlivní jeho podobu v následujících letech. Udělení kmitočtu ale ještě nutně neznamená revoluci na rádiovém trhu. Portál Digitální rádio nyní přináší čtenářům zcela novou přílohu, kde čtenář rychle a přehledně získá orientaci v tom, co by měl do budoucna ve své lokalitě naladit.

Čtěte také

Český telekomunikační úřad zveřejnil 5. ledna výsledky výběrového řízení na kmitočty dvou celostátních a 27 regionálních sítí. Které z osmi soutěžících subjektů zaznamenaly frekvenční zisky na celostátní či regionální úrovni? To se dozvíte právě v naší nové příloze v podobě tabulek a mapek pro jednotlivé budoucí provozovatele DAB+ sítí. Autorem veškerého zde publikovaného materiálu je dlouholetý spolupracovník a telekomunikační expert Karel Mikuláštík.

Operátoři RTI cz a Broadcast Services již komentovali výsledky aukce, kterou vyhlásil v pátek 5. ledna Český telekomunikační úřad. Společnosti RTI cz podle tiskové zprávy plánuje svým závazkům jako operátor budoucí celoplošné sítě dostát, dceřinná firma operátora Digital Broadcasting uvedla, že jako první se dočkají nového multiplexu posluchači ve velkých oblastech. Další firmy zatím své plány nekomentovaly, nicméně čtenáře o nich v budoucnosti budeme informovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související