Operátor Broadcast Services: Praha, Brno, Olomouc a Ostrava budou první lokality s DAB+

8. leden 2024

Společnost Broadcast Services, která je dceřinnou firmou operátorů Digital Broadcasting a Progress Digital, v pondělí 8. ledna potvrdila, že v blízké době začne budovat svou DAB+ síť na základě kmitočtů, jenž ji přidělil Český telekomunikační úřad. Plánované termíny zahájení provozu nových vysílačů zatím neuvedla.

Čtěte také

„Kmitočtové příděly získané na základě výsledků aukce nám umožní co nejdříve zahájit přípravu realizace vysílacích sítí DAB+ pro regiony: Praha, Středočeský kraj, Pardubický kraj, kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj, Olomoucký kraj a Moravskoslezský kraj. Nejprve zahájíme realizaci výstavby vysílacích lokalit v největších městech: v Praze, Brně, Olomouci a Ostravě a následně v dalších krajích“, uvedl Jakub Juhas, výkonný ředitel Broadcast Services.

Aukce DAB+ kmitočtů: vydražené regionální bloky - Broadcast Services s.r.o.

Složení připravovaného multiplexu, který odstartuje v následujících měsících, zatím není známé. Dceřinná společnost Progress Digital provozuje v tuto chvíli na Benešovsku a v Buchově dva vysílače experimentální sítě PD DAB+, ta obsahuje zpřízněné programy Rádio Čas a Rádio Čas Rock. S výsledkem aukce je podle svých zástupců firma Broadcast Services spokojena. Přidělením kmitočtů pro poskytování služeb šíření DAB+ se podle nich naplňují dlouhodobé vize.

autor: lukpo
Spustit audio

Související