Web Doba DABová je v provozu, začala další fáze propagace digitálního rádia

31. říjen 2018

Portál bude určen pro posluchače, kteří nemají v oblasti této technologie žádné, případně velmi malé povědomí. Web zodpoví v oblasti digitálního rádia i často kladené otázky.

Český rozhlas vstoupil do další fáze propagace digitálního vysílání DAB+. Po několika tiskových médiích byla nyní spuštěna samostatná doména www.obadabova.cz, dále bude probíhat komunikace prostřednictvím sociálních sítí. Portál Doba DABová slouží zejména pro ty posluchače, kteří se v problematice příliš, případně vůbec neorientují a potřebují naopak získat rychlý přehled. Doposud tato doména odkazovala na web Digitální rádio, konkrétně sekci „Jak poslouchat DAB+“.

Vzhledem k tomu, že DAB+ je pro rozhlasové vysílání chápan jako technologie budoucnosti, samotný portál proto pracuje s překlenutím minulosti do stavu, který se plánuje. Návštěvník má tedy možnost přejíždět myší mezi starou a novou podobu rozhlasového přijímače nebo si vybrat na mapě stávající a budoucí pokrytí, které Český rozhlas plánuje do konce letošního roku. Součástí portálu Doba DABová jsou mj. i Často kladené otázky. Do budoucna se zde objeví například přehled partnerů veřejnoprávního média, kteří se spolu s ním rozhodli technologii propagovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související