YouTube vylepšil svou televizní aplikaci, přidal informace o rozlišení i titulcích

9. březen 2020

Firma úzce spolupracuje s hudebními vydavatelstvími a nabízí divákům jednoduchou možnost, jak se dostat legálně k obsahu oblíbených interpretů. Uživatelé, kteří si připlatí, mají YouTube bez reklam.

Americká společnost Google vylepšila svou aplikaci pro chytré televizory o několik detailů, kterých si všimnou pravidelní uživatelé na první pohled. Jde mimo jiné o nasazení tmavého podkladu menu místo doposud šedivého nebo ohraničení právě zvoleného videa – původně byly aktivní příspěvky celé v bíle vyplněném obdélníku. Nejdůležitější novinkou jsou pak pro náhled informace o tom, v jakém rozlišení je daný příspěvek, případně zda obsahuje titulky.

YouTube kanál Vevo

14. února 2005, tedy přesně před patnácti lety, byl YouTube zaregistrován jako webová stránka a její cíl byl prostý – nabídnout uživatelům způsob, jak jednoduše sdílet videa po celém světě. V dnešní době je YouTube přední videoplatformou, která je přítomna také v rámci chytrých televizorů všech možných značek. Uživatelé si mohou vybrat, zdali budou využívat volně dostupnou či placenou verzi bez reklam. Jednou ze součástí strategie YouTube je úzká spolupráce s hudebním průmyslem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související