YouTube provedl po dvou letech viditelné změny ve svém televizním přehrávači

6. květen 2022

V září 2020 provedla společnost Google poslední, na první pohled viditelně změny svého YouTube přehrávače v televizorech připojených k internetu. Minulý týden firma přistoupila k další úpravě, která skrývá většinu ikon pod symbolem Nastavení. Touto změnou je divák zejména naváděn k interakci s videem prostřednictvím lajků nebo dislajků.

Aktuální změna přináší výhradně evoluční úpravy, nejedná se tedy o žádnou revoluci. Úpravy v přehrávači se tentokrát vztahují k datu 27. dubna, tedy minulé středě. Verze playeru je nyní označena jako web_20220427_10_RC00. Redakce portálu Digitální rádio monitoruje změny mj. na LG OLED televizoru z roku 2019. Odkryté zůstávají ikony pro stránku daného kanálu, lajky, případně dislajky, přidání videa do playlistu a Nastavení.

Dřívější přehrávač obsahoval výrazně více ikonek. Pod nastavení skryl YouTube například položky jako Kvalita (obrazu), Titulky, Rychlost, Nahlásit, Zpětná vazba a Statistiky pro experty. V případě, že divák přejede na ikonu daného kanálu, přehrávač mu nezmizí, v případě ostatních položek se ovšem po chvíli ztratí a na obrazovce se přehrává pouze samotné video. Pod časovou lištou jsou nadále k dispozici další doporučená videa.

autor: lukpo
Spustit audio

Související