YouTube spustil v televizorech s internetem sekci Sport, boduje tu i digitální Radiožurnál

12. září 2022

Online video platforma YouTube přidala v rámci aktualizace svého rozhraní do tzv. smart televizorů velmi očekávanou kategorii Sport. V ní najdou zájemci nejen výběr zajímavých momentů z různých odvětví, ale například také příspěvky, které patří v této službě mezi tzv. Trendy. Úspěšně je i video lákající na přenosy ME v basketbalu na Radiožurnálu Sport.

Přidání kategorie Sport do menu chytrých televizorů, respektive do aplikace YouTube, nemůže být pro pravidelné uživatelé velkým překvapením. Jde o logické vyústění a návaznost na sekce jako jsou Zprávy nebo Hry. Sport patří mezi nejpopulárnější činnosti zejména u mužů, proto výběr cílí právě na toto publikum. Některá chytrá zařízení ale zatím tuto kategorii neobsahují. K dispozici už je v LG TV, Apple TV i na Android TV.

Mezi aktuálním výběrem kanálů jsou kromě Radiožurnálu Sport například i placená televize O2 TV Sport, platforma Svet MMA nebo NFL.cz. V sekci Trendy pak bodují kromě digitální stanice Českého rozhlasu i další digitální programy jako TVP Sport nebo Sky Sport News. Video lákající na přenosy českého týmu na ME v basketbalu má aktuálně 111 tisíc zhlédnutí. Nová kategorie obsahuje i řádek Živě, v němž jsou umístěny vybrané přímé přenosy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související