Z placené stanice Film Europe+ zmizely československé tituly, důvod nepotěší

16. září 2022

Společnost Film Europe slovenského podnikatele a vizionáře Ivana Hronce omezila vysílání československé produkce na své stejnojmenné stanici s přídomkem plus. Důvodem k tomuto kroku jsou nové podmínky, které stanovil firmě Národní filmový archiv (NFA) a zvyšující se tlak dalších hráčů na trhu. Pro Film Europe nebyl nastavený model akceptovatelný.

„V dnešní turbulentní době plné změn a technologických možností, jsme byli nuceni omezit československý obsah na našem kanále, nejen z důvodu řádově se zvyšujících cen za tento obsah, ale také proto, že je zároveň dostupný zadarmo pomocí různých internetových kanálů přímo od držitelů práv k jednotlivým filmům,“ uvedl pro portál Digitální rádio obchodní ředitel společnosti Film Europe Tomáš Žondra, který stanice zastupuje i při jednáních s operátory.

Podle Žondry jde o paradoxní situaci, „Po více jak 10 letech spolupráce, budování a provozování filmového kanálu s československým filmovým obsahem (původně Kino CS) jsme museli udělat pro nás, velmi smutný krok,“ dodal šéf obchodních aktivit týmu Ivana Hronce. Tomáš Žondra nicméně věří, že k dohodě s NFA nakonec dojde a oblíbené tituly československé produkce se budou moci divákům na jejich obrazovky vrátit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související